maandag 28 november 2016

Een mooie afsluiting van het seizoen en een mooie opsteker voor het nieuwe seizoen



Op 15 oktober heeft de Jeugdtuin samen met alle vrijwilligers en kinderen, de afsluiting van  het vierde seizoen gevierd middels een oogstfeest. Een gezellig feestje waarbij alle mensen die zich ingezet hebben, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes, natuurlijk met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen tuin, terugkeken op het afgelopen seizoen. De kinderen hebben genoten van de zelfgemaakte courgettesoep en salades die door de enthousiaste vrijwilligers en door kinderen eerder op de dag waren gemaakt. Een gezellig kampvuurtje om je broodje te roosteren, maakte het tot een heel geslaagd oogstfeest.
De kinderen keken tevreden terug op het seizoen met als hoogtepunten de nieuwe bijenkast, het snoepen van de frambozen en het gezelschap van de schapen in de naastgelegen weide.



We hebben ook vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. Van de stichting De Groene Loper ontvingen we een aanzienlijke subsidie. Deze subsidie gaan wij voornamelijk inzetten om de tuin nog meer onderhouds- en kindvriendelijk te maken. Ook gaan we bezig in de tuin zodat de bijen, die sinds dit jaar een eigen bijenkast in de tuin hebben, nog beter hun plekje kunnen vinden. Op 16 november hebben we tijdens een bijeenkomst van De Groene Loper de cheque in ontvangst mogen nemen. We zijn er heel trots op dat we nu de ideeën ook kunnen realiseren en nog meer kinderen bewust mogen maken van wat er nodig is om groente te laten groeien en te oogsten en de kinderen te laten proeven en ervaren wat er allemaal groeit en bloeit. 
We zijn direct met de subsidie aan de slag gegaan en hebben al heel wat materialen en zaden ingekocht en voorbereidingen getroffen voor het komende seizoen. We hebben gebruikt om subsidie fruitstruiken te kopen, die we inmiddels geplant hebben, hout om meer bakken voor groentes te maken en een wilgentenen heg voor om de composthoop beter af te schermen.


We hebben ideeën voor nog veel meer plezier en leerzame ervaringen die we samen met de kinderen willen organiseren. Kom mee doen met ons team. Heeft u tijd en bent u enthousiast geraakt door ons enthousiasme? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers:  van bestuurslid (met diverse functies) tot begeleider van de kinderen. Tijdsbesteding van een uurtje in de maand tot een aantal uur per week, afhankelijk van uw eigen wens, alles is welkom en mogelijk. Wilt u meer informatie of u aanmelden? Stuur dan een mail naar jeugdtuinen.enschede@gmail.com of kijk op http://jeugdtuinen-enschede.blogspot.nl/.

Ondertussen gaan wij de komende maanden rustig door met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, en hopen wij vanaf begin april weer veel kinderen, ouders en vrijwilligers te mogen begroeten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten